Onze vereniging TTV Overhees is op 13 december 1977 opgericht vanuit een bestaande tafeltennisvereniging in Soest. De naam is een verwijzing naar de wijk van Soest waarin de accommodatie gelegen is. Spoedig na de oprichting telde de club ca. 15 leden en in de jaren daarna varieerde het aantal altijd tussen de 15 en 25, een marge waarbinnen het huidige aantal leden zich nog altijd bevindt.

Oud clublogo

Oud clublogo

Vanaf het begin is het uitgangspunt geweest om onze sport op een gezellige en sportieve manier uit te oefenen. Fair-play en onderlinge sfeer staan voorop. De prestatie volgt pas daarna, al kan er naast recreatief ook in competitieverband worden gespeeld. Overhees komt met een aantal teams uit in de afdelingscompetitie Midden van de NTTB.

De vaste speelavond is de dinsdagavond. Vanaf 20:00 uur is Sportzaal Willaert aan de Willaertstraat 49c in Soest het domein van TTV Overhees.

In de loop der jaren is een aantal jaarlijks terugkerende vaste activiteiten ontstaan, zoals het clubkampioenschap in het voorjaar en het zogenaamde handicaptoernooi in december. Daarnaast worden incidenteel buiten het tafeltennis om activiteiten georganiseerd, zoals feesten in jubileumjaren.