Retteketet naar Wim Jaquet, voor kant-en-klare pingpongbat

Retteketet naar Wim Jaquet, voor kant-en-klare pingpongbat

Waar zou Overhees 2 nu staan als Peter iets eerder had besloten zijn ouwe trouwe batje in te ruilen voor een nieuw slaghout? Dat is de vraag na de allereerste overwinning van het seizoen van team 2. In het nog altijd ijskoude Orlando won de ploeg overtuigend met 7-3 van UTTC 8, met Peter in een glansrol.

We horen het hem nog roepen aan het begin van het seizoen: ‘Nooit tijdens het seizoen van batje wisselen, dat werkt niet!’. Maar dat was vóór een reeks wedstrijden waarin Peter alsmaar niet in vorm kwam en nooit meer dan één potje wist te winnen. Wat was er aan de hand? Zou het aan zijn batje liggen? Hoe lang had hij dat eigenlijk al? Had hij eigenlijk wel ooit van batje gewisseld sinds hij lid werd van Overhees in 1986? Misschien moest hij toch maar eens van zijn principe afstappen en tijdens het seizoen wisselen, want veel slechter kon het niet worden. En zo toog Peter twee weken geleden naar Wim Jaquet. Daar hebben ze kant-en-klaar batjes voor een leuke prijs, hoef je niet te kiezen tussen duizend verschillende rubbers en honderd frames en je hebt er geen last van deskundige adviezen die je toch maar aan het twijfelen brengen, zoals bij een of andere winkel in Soest waarvan me de naam even ontschoten is. Vorige week, toen de competitie even stil lag, was het al te zien aan Peter: hij ging als een speer en won zelfs een trainingspotje van Gerard met zijn Jaquet-bat. En gisteren was hij er weer: de oude Peter!

Hij groeide uit tot de ster van de avond met drie overwinningen en sleepte met Frank ook nog de dubbel binnen, pas de tweede keer dit seizoen dat team 2 een dubbel wist te pakken. Harry van Straten en Cees Kragten werden eenvoudig verslagen. De meeste moeite had Peter nog met de roemruchte Jan van de Ploeg, één van de weinige actieve spelers met een lager bondsnummer dan dat van Rinus: respect! Jan is ook erg gehecht aan zijn trouwe rubbermetgezel: het afgeschreven batje van Peter is vermoedelijk spiksplinternieuw vergeleken met het houtje van Jan. Hij wist er een vijfgamer uit te slepen tegen Peter, maar trok toch aan het kortste eind.

Tegen Daan lukte het Jan wel om tot winst te komen. Jan beperkte zich hoofdzakelijk tot het tegenhouden van de snelle ballen van Daan. En hoezeer Daan ook bleef aanvallen, het verdedigingsblok van Jan wist hij niet te slechten. Jan wachtte met succes steeds de momenten af waarop Daan in de fout ging. Ook Harry wist te winnen van Daan, in een zinderende partij met fantastische snelle rally’s en zeer open spel. Toeschouwers op de banken! Daan speelde uitstekend, maar ook Harry was bij de les. Bij een 1-2 achterstand in games en bij 9-9 in de vierde kreeg Daan een mooie kans aangereikt om op gamepoint te komen en er een vijfde uit te halen. Een trage en te hoge bal van Harry smeekte erom te worden afgesmashed door Daan, maar die sloeg ‘m in het net: matchpoint voor Harry en met 9-11 ging de pot, die absoluut een vijfde game had verdiend, helaas aan Daans neus voorbij. Gelukkig wist hij wel tot scoren te komen tegen Cees, die het koud had. In die zin werd Overhees geholpen door de gemeente Soest, die de verwarming in Orlando kennelijk op standje ijspegel heeft geprogrammeerd. Redding is nabij: er wordt binnenkort naar gekeken zo is vernomen van de collega’s van Shot. Het zal Cees niet meer helpen: die had de meeste last van de kou en verloor niet alleen van Peter, maar ook van Daan.

Kennelijk draaide hij in zijn eerste match tegen Frank nog op de behaaglijke warmte van de auto uit Utrecht, want tegen Frank had Cees nog nergens last van. Frank capituleerde dan ook in vieren, een tikkeltje onnodig. De komst van topcoach Mark kwam als geroepen: hij wist Frank te voorzien van waardevolle tactische en technische aanwijzingen, waarmee hij Harry en Jan soeverein van tafel sloeg. Na een valse start dus toch nog twee zeges voor Frank.

Al met al boekte Overhees 2 de eerste overwinning van het seizoen. Na het gelijkspel tegen Hoogland had de ploeg mentaal al afscheid genomen van de 5e klasse, wat er wellicht voor heeft gezorgd dat Overhees 2 vrijuit kon spelen en zo tot grootse daden in staat bleek. De 7-3 helpt team 2 niet van de laatste plaats, maar mocht Radiair vanavond tegen Hoogland een net zo ruime of zelfs grotere overwinning boeken als een paar weken geleden toen het 8-2 voor de mannen uit Lopik werd, dan zullen ze in Hoogland toch een beetje zenuwachtig worden…