We zitten precies halverwege de najaarscompetitie, alle teams hebben één keer gespeeld tegen alle tegenstanders. Dan valt er een aardige tussenbalans op te maken: welk team gaat als een speer, welk team is in gevaar? Wie is in topvorm en wie heeft het vizier nog niet helemaal op scherp?

Overhees 1 draait boven verwachting goed, zeker gezien het feit dat ze dit seizoen Ruben moeten missen en regelmatig een beroep moeten doen op één van de mindere Goden uit team 2. Kijkend naar de stand valt je mond open: ze staan keihard tweede! Het won twee keer, speelde één keer gelijk en leed één dikke nederlaag. Dat zijn in totaal maar vier wedstrijden. Dat zit zo: SVE 6 heeft zich teruggetrokken uit de strijd. Blijkbaar lukte het hen niet om elke week een team op de been te brengen. Vreemd, want SVE 6 beschikte over 7 (!) spelers en bovendien heeft SVE nog wel meer teams in de 2e klasse. Dus hoezo kun je dan niet spelen!? Waarom schrijf je je dan in… Nou ja, het heeft tot gevolg dat Overhees 1 niet twee, maar slechts één team onder zich hoeft te houden voor handhaving. Gaat dat lukken? Je zou zeggen van wel, al geeft die tweede plaats een vertekend beeld: HTTC 2 ligt een straatlengte (15 punten) voor op team 1, terwijl Almeerspin 4 en REGA 3 op de plaatsen 3 en 4 allebei maar twee punten achter ons eerste staan. Bunshot 1 is echter vier punten op achterstand gezet en dat lijkt een goede basis om de tweede competitiehelft met vertrouwen tegemoet te zien. Gerben staat op 67% en leverde in het begin van de competitie wat potten onverwacht in, maar scoorde tegen REGA 3 een hattrick. Mark won zelfs tegen zowel Almeerspin 4 als Bunshot 1 al zijn wedstrijden en staat ook op 67%: enorm knap, zeker als je weet dat hij vier keer wist te winnen van een op papier sterkere tegenstander, iets wat Jan ook al drie keer presteerde. Jan staat op 44% en draait ook buitengewoon goed, al heeft hij wel wat dagen wakker gelegen van die ene pot die hij toch echt had moeten winnen…

Bij team 2 is het ook reuze spannend. Ze staan voorlaatste met maar één punt voorsprong op de nummer laatst, maar ook maar één punt achterstand op de nummer 4 en twee op de nummer 3. Dus daar is een bikkelharde strijd om degradatie gaande tussen vier teams. Overhees 2 wist nog geen enkele wedstrijd te winnen, maar het speelde wel al drie keer gelijk en weggespeeld worden ze nooit. Het moet vol aan de bak om minstens vierde te worden, al wordt dat een zware opgave. Het is momenteel een van de beste nummers 5 en dat zou ook redding kunnen brengen, maar laten we daar niet op gokken: ze moeten gewoon derde of vierde worden! Leo kende een stroeve start en zag zijn rating behoorlijk afnemen, maar draait inmiddels op volle toeren met o.a. een drieklapper tegen Almere United 2 en een totaal nu van 67%. Frank kent tot nu toe een wisselvallig seizoen en haalt 50%. Ook zijn rating kelderde, maar niet zoveel als die van Gerard, die in de tweede seizoenhelft wat goed te maken heeft om zijn percentage van 33% op te vijzelen. Het zijn de nieuwelingen in team 2 die hun ratings zien stijgen: Peter kwam drie avonden in actie en pakte steeds één overwinning (33%) en Maurice debuteert in de 4e klasse en heeft inmiddels zijn eerste zege te pakken, terwijl hij nog maar tegen twee teams in actie kwam: goed gedaan!

Overhees 3 staat halverwege de competitie op de laatste plaats, maar de achterstand op nummer voorlaatst Bunshot 6 is maar één puntje: dat is te doen. Het verloor alle wedstrijden, maar de eerste drie gingen met 4-1 verloren en de laatste twee maar met 3-2. Dus team 3 heeft de stijgende lijn te pakken! Daan staat op 67% en ziet zijn rating stijgen. Ton (25%) en Xavier (10%) hebben het zwaar, maar ze zijn in elk geval van de nul af want ze wonnen allebei één partij. Allan wordt node gemist en zal dit seizoen nog niet zijn comeback maken, maar team 3 zal alles op alles zetten om Bunshot 6 te achterhalen en niet laatste te eindigen. Moet lukken.