Hij was er al eens heel dicht bij en iedereen wist dat het eraan zat te komen. Zelf had Allan de match tegen Bijmaat 6 rood omcirkeld in zijn agenda: 28 november moet het gebeuren. En het gebeurde: Allan heeft op de valreep bij zijn competitiedebuut een pot gewonnen, met 3-0 nog wel! Met zijn maten van team 3 speelde hij gelijk. Team 1 won ook zijn laatste wedstrijd (6-4 tegen HTTC 5) en team 2 ging wederom het schip in tegen kampioen Iduna 1: 7-3. 

Niet alle Overhezers schijnen het Allan te kunnen nazeggen dat ze in hun eerste seizoen een wedstrijd wonnen. Allan heeft er lang op moeten wachten, maar een maand geleden uit bij LTTC 9 zette Allan in mentaal opzicht een flinke stap: hij wist tegen Huib Marree een vijfde game af te dwingen. Die ging weliswaar verloren, maar Allan besefte dat hij vooruitgang boekt. Het geloof groeide en hij richtte het vizier op Bijmaat 6, dat op de laatste plaats stond. Mart Mulder had pas één wedstrijd gewonnen en meteen in de openingswedstrijd stonden ze tegenover elkaar. Goed geconcentreerd scoorde Allan zijn punten, de wedstrijd was duidelijk voor hem: 11-8, 11-2, 11-9. Geweldig gedaan, van harte gefeliciteerd Allan! We’re proud of you.

Samen met Ton ging het ook in de dubbel goed met Allan. Gerrit Vos en Niels Musch wonnen weliswaar, maar het verschil was niet groot: 14-16, 11-9, 9-11, 8-11. Ton won solo tweemaal: netjes gedaan. Daan tenslotte was ook twee keer succesvol. Team 3 speelde dus gelijk, wat in de strijd om de tweede plaats helaas niet genoeg was: concurrent TOVO 4 won zeer verrassend met 7-3 van kampioen Laren 5, dat met een invaller speelde en niet op normale sterkte was. Zo werd TOVO tweede en is team 3 als derde gefinisht. Mario draaide een zeer sterk seizoen en verloor maar twee potjes (87%), Maurice en Daan zitten met 78% en 75% ook in de top, Ton heeft zich met 40% uitstekend gerevancheerd ten opzichte van vorig seizoen en Allan heeft ongetwijfeld de smaak te pakken nu!

Kampioen Overhees 1 speelde nog een erewedstrijd tegen HTTC 5. Het team deed het dit seizoen samen en om dat te onderstrepen reisde Ruben als vierde man mee: klasse jongens! Stefan won van invaller Jan Kints en Gerard en Mark wisten daarnaast ook nog te winnen van Ronald Wrede. Ed van den Brink had namens HTTC een topavond, die won van alle Overhezers. En omdat-ie er toch was, trok Ruben zijn Overhees-pakje aan om te dubbelen, met Mark. In vier close games wonnen ze van Ed en Ronald en dat was belangrijk, want Overhees won met 4-6.

Zo heeft team 1 alle 10 wedstrijden gewonnen, een geweldige prestatie! Ruben scoorde de volle 100%! Hij was de favoriet in deze poule, maar dan nog: doe het maar eens. Mark heeft ook een fantastisch seizoen gedraaid en eindigt met maar twee verliespartijen op 89%, Gerard en Stefan hebben met 50% en 43% allebei een hoger percentage gehaald dan in hun vorige seizoen in de 4e klasse, toen het team ook kampioen werd. Goed gedaan allemaal!

Overhees 2 speelde voor spek en bonen tegen kampioen Iduna 1. De tweede plaats was al zeker, maar Peter, Ted en Frank wilden zich natuurlijk wel laten zien tegen deze sterke tegenstander. En net als in de thuiswedstrijd (toen team 2 met Peter, Jos en Leo speelde) lukte dat zeker: de eerste drie partijen waren allemaal retespannende vijfgamers. Peter verloor nipt van Farhad Alimohammadi (die hij thuis nog van zijn 100% wist te beroven) en nog nipter (12-10 in de vijfde) verloor Frank van Janneke van Lith-van Dis. Zou het dan net zo gaan als thuis, toen vier van de vijf vijfgamers naar de Bilthovenaren gingen? Gelukkig niet, want Ted sloeg wél toe in vijf games. Hij kwam 2-0 achter tegen Tjeerd Maas, maar een tactische aanwijzing van Frank, die door Ted uitstekend werd uitgevoerd, bracht uitkomst: een mooie 2-3 overwinning voor Ted.

De wisselvallige Ted had trouwens een uitstekende avond, want hij wist ook sensationeel te winnen van Janneke, technisch misschien wel de mooiste speler van deze poule. Maar bij tijd en wijle toch ook kwetsbaar, wat Frank al had blootgelegd, maar wat door Ted genadeloos werd afgestraft: 1-3, een fantastische overwinning die Teds rating een flinke duw omhoog geeft (en dan te bedenken dat Teds hamstring weer opspeelde). Spectaculair was ook de winst van Frank op Farhad. In de eerste game liet Frank hem alle hoeken van de tafel zien (2-11) en ook de tweede (6-11) was voor Overhees. Farhad, die pas twee potjes verloor, nam een lange pauze tot game 3 en herpakte zich: 11-7. De vierde was een thriller die gelijk op ging. Na verschillende matchpoints voor Frank en ook een paar gamepoints voor Farhad was het toch Frank die in 16-18 de wedstrijd met een oerkreet won: mooiste overwinning van Frank dit seizoen, op de koploper van het individuele klassement.

Daarmee hebben we de overwinningen gehad: Peter wist het Janneke en Tjeerd niet echt lastig te maken, Frank kreeg geen enkele vat op het spel van Tjeerd en Ted speelde weliswaar goed tegen Farhad, maar het zat in het begin niet echt mee: 11-9, 11-9, 8-11, 11-6. In de dubbel wisten Frank en Ted nog wel een game te winnen, maar ze kwamen toch echt tekort tegen Tjeerd en Farhad.

Overhees 2 heeft 66 punten gehaald. Er zijn genoeg teams die daarmee kampioen worden, maar in deze poule was het niet genoeg. Iduna is de zeer terechte kampioen, Overhees 2 de zeer terechte tweede. Leo verloor maar drie wedstrijden (89%), Frank zat ook in de top van het individuele klassement (81%), Ted deed prima mee (61%) en Peter scoort 44%, waarbij moet worden gezegd dat hij als enige twee keer tegen kampioen Iduna speelde en juist minder wedstrijden tegen de mindere tegenstanders.

 

One thought on “Allans eerste!

  1. Frank. Super bedankt voor al je schitterende wedstrijdverslagen afgelopen sezoen. Lees ze altijd met veel plezier !

Reacties gesloten