De bekerhelden van Overhees hebben er drie poulewedstrijden op zitten. Na het 12-6 verlies tegen Shot 3 volgden de afgelopen week twee wedstrijden kort na elkaar. Vrijdag werd opnieuw flink in het stof gebeten: 14-4 tegen Rega 1. Maar gisteren werd in de laatste poulewedstrijd toch nog het zoet van de overwinning geproefd: Over ’t Net 1 werd met 12-6 terug naar Amersfoort gestuurd. We staan momenteel zowaar bovenaan, maar de kans op kwalificatie voor de knockout-fase is miniem.

Het zat echt niet mee vrijdag in Nijkerk. Allan verloor van Jesper Jansen met 22-20 in de beslissende game, Daan met twee keer 22-20 van Gert van de Kamp, Frank en Daan verloren hun dubbel met 21-19 in de beslissende en Frank redde het solo net niet tegen Flip Valero, 24-22 in de derde game. Partijen waarin het verschil minimaal was, maar die allemaal naar Rega gingen. Leo, Daan en Frank wisten er allemaal eentje te winnen; Daan en Leo wonnen van Flip, Frank versloeg heel nipt Jesper. Het vierde punt werd binnengetikt door het dubbel Leo/Allan, dat drie games nodig had tegen Flip/Jesper, maar toch ruim won. Daarmee is Allan ongeslagen gebleven in de dubbels deze bekercompetitie, topprestatie! Nijkerkers Gert van de Kamp en Bert Ridder wonnen alles, inclusief hun dubbel. Einduitslag een behoorlijk geflatteerde 14-4.

Thuis tegen Over ’t Net ging het een heel stuk beter. Grote man was Leo, die won ze allemaal: vier enkels en zijn dubbel met Mario. En alle keren waren daarvoor de maximale drie games nodig. Lange games vaak, want drie van de vier enkelspelen van Leo begonnen zonder voorgift, dus gewoon starten op 0-0. Leo heeft in totaal op één avond 545 rally’s gespeeld! Een aantal dat waarschijnlijk niet eerder is vertoond in de Overhees-historie, gemiddeld ruim 36 punten per game! Moe maar voldaan waren ook Peter en Mario. Zij hadden ook allebei de smaak goed te pakken en konden beide drie keer de felicitaties in ontvangst nemen. Knap gedaan! Daan moest lang wachten op een overwinning, hij speelde niet slecht maar het zat hem niet mee. Laat op de avond sloeg hij alsnog toe in de laatste van de 18 potten, om het 12e punt voor Overhees binnen te slaan.

Een onverwachte 12-6 overwinning, want Over ’t Net had juist met grote cijfers van Rega gewonnen. De charme van het bekertoernooi is die onvoorspelbaarheid, zij het dat wij wel altijd in de poulefase sneuvelen… Want met de 12-6 overwinning staan we momenteel weliswaar bovenaan met 22 punten, de anderen hebben minder gespeeld en zullen ons ongetwijfeld voorbij denderen. Shot 3 komt nog twee keer in actie en staat er met 12 uit 1 relatief het beste voor. Er is nog één minieme kans op kwalificatie voor de knockout-fase: als Shot van Rega wint met 18-0 of 17-1 en ook nog eens van Over ’t Net met 14-4 of meer. De wonderen zijn de wereld nog niet uit, maar dit lijkt wel erg onwaarschijnlijk…