Het kabinet heeft het nog niet officieel bevestigd, maar zoals steeds is het nieuws dat men bekend maakt op de befaamde Mark & Hugo Show (vanavond aflevering zoveel) al uitgelekt: de lockdown wordt verlengd, op een paar kleine versoepelingen na blijft alles zoals het is. Die kleine versoepelingen zullen zeker niet over de binnensport gaan, dus we kunnen de batjes gerust nog even in het vet laten. Over de competitie hoeven we het al helemaal niet te hebben, al kwam de NTTB afgelopen weekend met een bericht daarover.

De lockdown duurt volgens de berichten zeker nog tot eind maart. Dus laten we onze hoop vestigen op 7 april als nieuwe streefdatum om elkaar weer eens in de zaal te ontmoeten, we sturen tegen die tijd wel een routebeschrijving voor wie vergeten is waar die zaal ook alweer was. Maar het kan ook later worden, sterker: we rekenen nergens op.

Uiterlijk op 31 maart wordt een definitief besluit genomen over een herstart van de najaarscompetitie of het spelen van een verkorte voorjaarscompetitie. Als op 31 maart geen duidelijkheid mogelijk is over een herstart van de najaarscompetitie 2020 dan wel een verkorte voorjaarscompetitie, dan zal er in seizoen 2020/’21 geen competitie meer gespeeld worden. De eerstvolgende competitie zal dan de najaarscompetitie van 2021 zijn.